Il Pino di Biserno

7.500,00 RSD

Regija: Toskana

Sorte grožđa: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot i Petit Verdot

Bogat i kompleksan, zaokružen i fantastičnog balansa. Divne arome crnog bobičastog voća, šljiva, zrelih smokvi i začinskih nota zelenog bibera i muskatnog oraščića. Fermentisalo i odležavalo 12 meseci u novom francuskom bariku. Duga završnica punog tela sa notama ljubičice i duvana.

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Partnerstvo između Marchese Lodovico Antinori, tvorca italijanskih legendi Ornellaia i Masseto, i njegovog brata Marchese Piera Antinorija, predsednika vinarije Antinori i tvorca čuvenog vina Tignanello. Ali ! Tu se ne zavšava. Vina se proizvode u saradnji sa legendarnim enologom i konsultantom Michel Rolland-om.

Tenuta Biserno, vinarija smeštena u severnoj Maremmi, otkrio je specijalni terroir za Cabernet Franc. Tenuta di Biserno leži među brdima sela Bibbona, na granici sa Bolgheri-em. Izuzetan terroir i mikroklima sa uticajem hlađenja Tirenskog mora. Lodovico je za ovu parcelu zemlje saznao od Dantea Scanavina, njegovog tadašnjeg generalnog direktora u vinariji Ornellaia. Lodovico je pregledao zemlju i bio je zapanjen sličnostima između ovog teroara i Masseta. Ali pored toga, ono što je Lodovico ovde prepoznao bili su i drugi elementi u tlu koji su ga odmah inspirisali da posadi Cabernet Franc.

Lodovico Antinori sam nadgleda proizvodnju Il Pino di Biserno, koji divno predstavlja jedinstveni teroar ​​Bibone. Iako grožđe potiče iz najmlađih vinograda na imanju, Il Pino oduševljava svojom ravnotežom i elegancijom. Vinova loza raste na zemljištima koja imaju tipičan sastav Bolgherija, sa aluvijalnim zemljištima, peskom i delom glinom.  Il Pino di Biserno ima sve što je potrebno kako bi ovo vino postajalo sve bolje tokom godina i može se čuvati 7 do 10 godina.

 

Odlično uparivanje sa crvenim mesom i teletinom.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Berba

2018

Količina

0.75 L, 1.5 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …