Le Serre Nuove dell’Ornellaia

8.000,00 RSD

Region: Bolgheri, Toskana

Sorte grožđa: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot

Sjajno drugo vino vinarije Ornellaia punog tela koje je odležavalo u hrastovim buradima oko 15 meseci, a zatim se 6 meseci smirivalo u boci. Zanosan miris slatkih, tamnih bobica sa primesama sveže kedrovine i starinske kože. Veoma uravnotežen i elegantan sa dugoročnom taninskom strukturom. U dugoj završnici punog tela javljaju se nagoveštaji mente, zrelih divljih kupina i ribizli.

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Osnovana 1981.godine od strane gospodina Marchese Lodovico Antinori gde su sledeće godine zasađeni prvi zasadi. Prvo vino ove kuće, koje je i dobilo isto ime – Ornellaia, prvi put proizvedeno je 1985.godine.

Specifično je to što je vlasništvo Tenuta Ornellaia svetski vinski jet-set: Imena visokog profila bila su uključena u proizvodnju Ornellaia od njene prve berbe. Robert Mondavi kupio je manjinski udeo u imanju 1999. godine, a zatim je u potpunosti stekao vlasništvo 2001. godine. Između 2002. i 2005. godine Mondavi je bio suvlasnik imanja sa porodicom Frescobaldi koji se više od 700 godina bave vinarstvom i nakon 2005.godine Ornellaia je u njihovom vlasništvu. Ornellaia je takođe kuća koja je proizvela najpoznatiji i jedan od najboljih Merlot-a: Masseto.

Drugo vino Ornellaia – Le Serre Nuove, prvi put je proizvedeno 1977.godine. Istog je sortnog sastava kao i prvo vino – Ornellaia, s tim da grožđe za ovo vino dolazi sa mlađih vinograda.

 

Odlično se slaže sa jakim sirevima i odležalim mesom.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Le Serre Nuove dell’Ornellaia Le Serre Nuove dell’Ornellaia
Ocena*
0/5
* Rating is required
Vaša recenzija
* Review is required
Ime
* Name is required
Add photos or video to your review
* Molim vas potvrdite da niste robot

Možda će vam se svideti …