Le Volte dell’Ornellaia

3.870,00 RSD

Region: Toskana

Sorte grožđa: Merlot, Sangiovese i Cabernet Sauvignon

Treće vino Tenuta Ornellaia. Odležavalo preko 10 meseci u hrastovim buradima. Mirisan i čvrst, elegantan i punog tela sa aromama zrelih crvenih bobica, šljiva i slatkih začina. Sočan i intenzivan sa  divnim tonovima zrelih tamnih šljiva, zemljanim cvetovima i ukusima divljeg bilja. Somotasta taninska struktura i duga završnica.

Na zalihama

Opis

Osnovana 1981.godine od strane gospodina Marchese Lodovico Antinori gde su sledeće godine zasađeni prvi zasadi. Prvo vino ove kuće, koje je i dobilo isto ime – Ornellaia, prvi put proizvedeno je 1985.godine.

Specifično je to što je vlasništvo Tenuta Ornellaia svetski vinski jet-set: Imena visokog profila bila su uključena u proizvodnju Ornellaia od njene prve berbe. Robert Mondavi kupio je manjinski udeo u imanju 1999. godine, a zatim je u potpunosti stekao vlasništvo 2001. godine. Između 2002. i 2005. godine Mondavi je bio suvlasnik imanja sa porodicom Frescobaldi koji se više od 700 godina bave vinarstvom i nakon 2005.godine Ornellaia je u njihovom vlasništvu. Ornellaia je takođe kuća koja je proizvela najpoznatiji i jedan od najboljih Merlot-a: Masseto.

Le Volte dell’Ornellaia kombinuje mediteranski izraz velikodušnosti sa strukturom i složenošću, odražavajući filozofiju Ornellaie i sjajno predstavljajući pristupačniji koncept i filozofiju vinarije. Prva proizvedena berba ovog vina je 1991.berba. Predstavljen je svetu kao treće vino ove kuće i jedino je vino koje u svom sortnom sastavu ima i toskanski Sangiovese, za razliku od prvog i drugog vina koja su zasnovana na Bordeaux blendu.

 

Idealno uparivanje uz dimljeno meso, vešalicu, biftek ili pasta Bolognese.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …