Insoglio Tenuta Biserno

3.500,00 RSD

Regija: Toskana

Sorte grožđa: Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot i Petit Verdot

Vino srednjeg do punijeg tela koje je odležavalo u francuskom bariku oko 8 meseci. Zanimljivi tonovi pečenog drveta, tosta, praćeni voćnim notama trešanja, višanja i suvih brusnica.Sočna tekstura i čvrsta taninska struktura, sa notama pečenih šljiva i kupina u završnici srednjeg tela.

Opis

Partnerstvo između Marchese Lodovico Antinori, tvorca italijanskih legendi Ornellaia i Masseto, i njegovog brata Marchese Piera Antinorija, predsednika vinarije Antinori i tvorca čuvenog vina Tignanello. Ali ! Tu se ne zavšava. Vina se proizvode u saradnji sa legendarnim enologom i konsultantom Michel Rolland-om.

Tenuta Biserno, vinarija smeštena u severnoj Maremmi, otkrio je specijalni terroir za Cabernet Franc. Tenuta di Biserno leži među brdima sela Bibbona, na granici sa Bolgheri-em. Izuzetan terroir i mikroklima sa uticajem hlađenja Tirenskog mora. Lodovico je za ovu parcelu zemlje saznao od Dantea Scanavina, njegovog tadašnjeg generalnog direktora u vinariji Ornellaia. Lodovico je pregledao zemlju i bio je zapanjen sličnostima između ovog teroara i Masseta. Ali pored toga, ono što je Lodovico ovde prepoznao bili su i drugi elementi u tlu koji su ga odmah inspirisali da posadi Cabernet Franc.

Insoglio dolazi sa imanja Campo di Sasso, sa vinograda od 46 hektara jugozapadno od Biserna. Zemljište se sastoji od peska i gline. Prva berba Insoglio-a bila je 2003.godine.

 

Sjajno ide uz čvrste jake sireve, pršutu i dimljena mesa.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Berba

2018

Količina

0.75 L, 1.5 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

,

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …