Zmajevac Prokupac

1.650,00 RSD

Region: Topola

Sorta grožđa: Prokupac

Vino srednjeg do punijeg tela koje je odležavalo 12 meseci u srpskom hrastu. Intenzivnih aroma kupina, ribizli, divljih borovnica sa zanimljivim začinskim tonovima mirođije i bibera. Dobra taninska struktura, sočna tekstura i fina dobro izbalansirana zavšrnica sa vanilastim notama i zanimljivim tonovima pečenog kestena.

Opis

Vinarija Zmajevac je jako mlada, ali perspektivna vinarija koja je svoj život počela 2015.godine u selu Lipovac, kod Topole. Njihovi zasadi se prostiru na malo više od 8 hektara i tu se nalaze zasadi Tamjanike, Cabernet Sauvignon-a, Chardonnay-a, Prokupca i Merlot-a. Proizvodnja za sada ne prelazi 30000 litara, a njihov impresivni podrum se može pohvaliti visoko kvalitetnim hrastovim bačvama, od slavonskog hrasta, do američkog i čak do srpskog kitnjaka. Iako mlada, odnosi već dosta lokalnih ali i internacionalih priznanja i nagrada.

Vinarija je ime dobila zapravo po legendi. Naime, u ponožiju brda u blizini, nalazi se izvor, koji je po nekim predanjima služio da utoli žeđ zmajevima nakon borbe protiv gradonosnih aždaja.

 

Sjajno uparivanje sa ovčijim sirom, pršutom, kao i crvenim mesom.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …