Gewürztraminer Domaine de la Ville de Colmar

2.020,00 RSD

Regija: Alsace

Sorta grožđa: Gewürztraminer

Jako aromatično polu-suvo vino srednjeg tela sa punim izražajnim sortnim aromama zove, dunja, meda i ruže sa prelepom i dopadljivom slašću i začinskim notama zvezdastog anisa i cimeta. Zaokruženo i fantastično izbalansirano sa dugom završnicom sa tonovima ličija i svežih jagoda.

Opis

Osnovana 1895. godine od strane poznatog izvođača Chretien Oberlin-a, Domaine de la Ville Colmar uživa privilegovanu lokaciju u srcu vinogorja Alzasa sa svojih 28 hektara u posedu kao npr.istoimeni vinograd od 14 hektara, Clos Saint-Jackues, smešten u blizini vinarije, i prestižne vinograde Hospices Civils de Colmar Louis Pasteur. Imanje se takođe prostire na najboljim padinama okolnih sela  odakle dobijamo i vina klasifikacije Grand Cru  poput: Pfersigberg, Hengst, Florimont.

Gewürztraminer je sorta poreklom sa severa Italije, iz regije Alto Adige koja je (srećom) preneta i u Alsace, krajnji istok Francuske, na granici sa Nemačkom i Švajcarskom, gde je glavni grad regije Strasbourg. Zapravo, to je muskatna sorta i vrsta Traminera, koji je zbog svoje specifične aromatike zaradio prefiks ‘gewurtz’, što znači začin.

 

Prelepo uparivanje uz sushi, čak i blago ljuta azijska jela.

Dodatne informacije

Težina 1.45 kg
Boja

Belo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Gewürztraminer Domaine de la Ville de Colmar“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Post comment

Možda vam se svidi i...