Limoncello Pallini 0% Alcohol 0,5l

2.100,00 RSD

Uživajte u punom ukusu Italije – bez alkohola. Pallini Limonzero je bezalkoholna verzija čuvenog Pallini Limoncella, napravljena od ručno branih limuna sa obala Amalfija. Svež, mirisan i prirodno citrusan, Limonzero pruža jedinstveno iskustvo koje podseća na leto u Italiji – lagano, veselo i bezbrižno.

Savršen za osvežavajuće mocktaile i bezalkoholne koktele, preporučujemo da ga pomešate sa bezalkoholnim belim penušavim vinom!

Bezalkoholno, bez veštačkih aroma i sa karakterističnim italijanskim šarmom – Pallini Limonzero je idealan izbor za svakoga ko želi da uživa, a da pri tom ostane umereno i odgovorno.

2024. godine Pallini je proglašen za Brend BROJ 1 Limoncella na svetu!

 

 

 

 

 

Na zalihama

Opis

Porodica Pallini ima dugu i bogatu istoriju koja seže do 1875. godine, kada je kompaniju osnovao Nicola Pallini u selu Antrodoco. Nicola je rođen 1851. godine u Civitella del Tronto, a već sa šest godina radio je kao pastir.

Njegova preduzetnička priroda ga je dovela do trgovine, i sa 15 godina je već obilazio sajmove i pijace prodajući odeću i kestene. Sa 20 godina, Nicola je postao ugledni trgovac, osnovao banku, posedovao najveću prodavnicu u oblasti i proizvodio vino i razne likere u svom podrumu.

Godine 1922., Nicolaov sin Virgilio Pallini preselio je porodični biznis u Rim nakon što je tokom Prvog svetskog rata bio teško ranjen i lečen u vojnoj bolnici u Rimu.

U Rimu je upoznao ruskog hemičara italijanskog porekla, koji ga je uveo u nauku o proizvodnji likera. Ova kombinacija tradicionalnog znanja i naučnih metoda omogućila je Pallini kompaniji da se proširi i proizvede jedan od najuspešnijih anisanskih likera – Mistrà.

Virgilijevi sinovi, Nicola junior i Giorgio, pridružili su se kompaniji 1933. godine, pomažući da se pozicija Pallini učvrsti u regionu Rima i okolnim oblastima. Kompanija je postala vodeći proizvođač anisanskih likera u Italiji.

Nakon smrti Virgilia Pallinija 1962. godine, kompanija se preselila u industrijsku zonu Via Tiburtina u Rimu, gde je počela proizvodnja i distribucija poznate Sambuca Romana.

Devedesetih godina prošlog veka, Pallini je odlučio da proširi svoj asortiman i uveo je Limoncello na osnovu tradicionalnog porodičnog recepta. Ovaj proizvod je brzo stekao popularnost, kako u Italiji, tako i u inostranstvu.

Micaela Pallini, peta generacija porodice, pridružila se kompaniji sa doktoratom iz hemije, nastavljajući tradiciju porodičnog biznisa 2001. godine.

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Alkohol

Količina

0.5 L

Telo vina

Vinarija

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …