Meneghetti Malvazija

2.750,00 RSD

(1 recenzija korisnika)

Malvazija Meneghetti predstavlja izuzetan primerak Istarske Malvazije. Vino laganog tela, lepe prijatne strukture i aromatike koja podseća na belo poljsko cveće, kamilicu i zrele vinogradarske breskve. To sve prate tonovi žutih jabuka i ananasa. Odlične kiseline i sveža prijatna završnica.

Prelepo uparivanje ove Malvazije sa mediteranskom kuhinjom. Vino je lagano, te se može piti i bez hrane.

Regija: Istra

Sorta grožđa: Malvazija

 

Nema na zalihama

Opis

Posle Napoleonovih ratova, jedan pametni gospodin Meneghetti kupio je dosta hektara zemlje i počeo da proizvodi hranu, i to iz jednostavnog razloga – jer je imao 6.000 vojnika na udaljenosti od 500 metara kojima je mogao da prodaje sve što proizvede svakog dana. Već tada je gradio kuće, štale, podizao vinograde i maslinjake, uzgajao koze i ovce i zabavljao austrougarske oficire u trenucima predaha. Već tada, a posebno deceniju kasnije, Stancija Meneghetti dobija atribut jednog od najlepših imanja na jadranskoj obali. Mnogo godina kasnije, 2000. godine, ovo imanje napustile su sve bivše i sadašnje vojske, i vlasnik Meneghetti – čije ime dan danas ne znamo, niti odakle je ni kuda je otišao.

Sada je imanje u vlasništvu Miroslava Plišo i njegove supruge Romane, koji su u potrazi za savršenim mestom za život našli ovu stanciju i napravili od nje mesto za hedonizam.

Vila Meneghetti poznata je i kao Meneghetti Wine Hotel & Restaurant, a lokalno kao Stancija Meneghetti. To je hotel, vinarija i restoran: možete noćiti ili večerati renomiranom restoranu ili posetiti podrum i degustirati vino. Villa Meneghetti je luksuzna kuća Relais & Chateaux: ime koje označava da hotel i njegov restoran predstavljaju vrhunac kvaliteta.

 

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Boja

Belo

Telo vina

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Zemlja porekla

1 recenzija za Meneghetti Malvazija

1-1 of 1 review
  1. Jedna od najboljih istarskih malvazija koje sam probala. Mada je Meneghetti posebna priča u svemu od hotela do vina i ulja. Sve preporuke za vino i za brzu isporuku!

    (1) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …