Moet & Chandon Imperial Winter Collection Brut

10.350,00 RSD

Limited Edition Winter Collection kutija!

Moet & Chandon proizvodi ovaj čuveni luksuzni šampanjac od 1869. godine i predstavlja ikonu proizvodnje ove champagne kuće. Cena Moet šampanjca uz njegov kvalitet učinila ga je sinonimom za zabavu, slavlje i poklon!

Intenzivne arome zelene jabuke, limuna, pomorandže, limete i svežeg belog livadskog cveća. Izuzetan balans i očaravajuće mekani mehurići sa notama brioša, zrelih breskvi, putera. U dugoj kremastoj završnici javljaju se tonovi pečenih badema.

Sjajno ide uz sirovu hranu, sushi, sashimi i tuna carpaccio.

Regija: Champagne

Sorte grožđa: Pinot Noir, Pinot Meunier i Chardonnay

 

Nema na zalihama

Opis

Moet Chandon je omiljeni šampanjac Kraljice Elizabete II. Čak je i Napoleon Bonaparte uživao i slavio svoje pobede uz ovaj šampanjac. Nakon pobede na 24-časovnoj trci u Le Mansu 1967. godine Danu Turneiu je uručena Jeroboam boca (3 litre) ovog šampanjca. Upravo od tog trenutka počinje tradicija prskanja šampanjcem nakon osvajanja trke.

Sigurno niste znali da je prezime Moët zapravo plemićko. Francuski kralj Charles VII stvorio je plemiće od braće Žana i Nikolasa Moeta 1445. godine. Titula se prenosila dalje, a njihov potomak koji je bio trgovac vinom Claude, osnovao je Maison Moet.

Kao poznato ime razvijali su se generacijama. Prvo je bio Claude, a zatim njegov unuk Jean-Remi Moet, koji je zaista pomogao u stvaranju i globalizaciji identiteta. Kada je njegov sin Victor Moet preuzeo posao 1832. godine pridružio mu se zet Pierre-Gabriel Chandon de Briailles.

Ime Chandon dodato je na zid velikog proizvođača 1973. godine kada je osnovan Moet & Chandon (prvi francuski proizvođač koji je to učinio).

Ova kuća je istovremeno najveći proizvođač luksuznih šampanjaca na svetu sa godišnjom proizvodnjom od oko 30 miliona boca.

 

Dodatne informacije

Težina 6 kg
Alkohol

Boja

Belo, Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …