Ayala Blanc de Blanc

12.790,00 RSD

Region: Champagne

Sorta grožđa: Chardonnay

Ikona vinarije Ayala. Odležava u proseku 6 godina u podrumu razvijajući svoj karakteristični ukus na kvascima. Elegantan i graciozan šampanjac sa aromama koje podsećaju na belo poljsko cveće, bele vinogradarske breskve, mandarine i kajsije. Punijeg tela sa jakom mineralnošću i u dugoj završnici citrusni tonovi limuna i kore  grejpfruta. Idealan kao aperitiv ali se odlično slaže sa red snapper-om i dimljenim morskim ribama.

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Istorija Ayala šampanjca datira još od 1860. godine, kada je Edmond de Ayala dobio veličanstveni zamak kao miraz za svoje venčanje.

Ayala je pionir u uvođenju suvog vina tokom druge polovine 19. veka. Caroline Latrive, cellar master od 2011. godine, pažljivo osigurava održavanje House stila fokusirajući se na kvalitet i stvarajući vina koja su poznata po svojoj preciznosti, delikatnosti i izvrsnom kvalitetu. Porodica Bollinger je 2005. godine kupila ovo lepo imanje, sa namerom da mu vrati stari sjaj. Ovo je bio početak ponovnog oživljavanja Ayale kao brenda, sa potpunom restauracijom objekata za proizvodnju vina i dolaskom novog osoblja, ali ipak zadržavajući mali porodični duh svog porekla. Podmlađeni imidž kuće predstavljen je 2014. godine, a zasnovan je na Art Deco nasleđu brenda.
Šampanjac Ayala je uvek bio mala, nezavisna i porodična firma.

 

 

Dodatne informacije

Težina 4 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …