Barolo Marcenasco Renato Ratti

8.750,00 RSD

Poseban Nebbiolo koji odležava 2 godine u hrastovim buradima i potom godinu dana u boci. Srednjeg tela i kompleksnih aroma suvih smokvi, karanfilića, kože, ružinih latica i cimeta. Odlična taninska struktura i visok potencijal starenja. Duga završnica sa tonovima džema od šljiva i šipurka, praćeni notama čokolade i višanja.

Sjajno se uparuje sa starijim odležalim sirevima ali i pečenom pačetinom.

Samo 2 je preostalo na zalihama

Opis

Renato Ratti, smeštena u srcu regije Langhe u Pijemontu, ima bogatu i zanimljivu istoriju koja datira od njenog osnivanja 1965. godine. Renato Ratti, strastveni vinogradar sa dubokim poštovanjem tradicije i teroara, osnovao je vinariju s ciljem da proizvodi Barolo svetskog ranga. Njegova posvećenost izvrsnosti i inovacijama učinila je  vinariju cenjenim imenom u italijanskoj vinskoj industriji.

Barolo Marcenasco ima drevne korene. Istorija svedoči o postojanju dokumenata u „Rigestum Comunis Albae“ koji pominju gajenje Nebbiolo grožđa na teritoriji nazvanoj „Marcenascum“ već u XII veku.  Albeisa boca – nazvana po gradu Alba – ikonična boca koju je Renato Ratti kreirao 1973. godine, želeći da označi jedinstvenost teritorije i njenih vina. Specifična etiketa kreirana 1965. godine od strane Renata Rattija, odaje počast istoriji Marcenasca noseći grb lokalne plemićke porodice, sa logotipom crnog jastreba na zlatnoj pozadini. Latinska inskripcija „Probasti me et cogniusti me“ ,znači:  „Isprobao si me, upoznao si me.“

 

Dodatne informacije

Težina 6 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Sorta grožđa

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …