Radici Taurasi Mastroberardino

6.500,00 RSD

Regija: Campana

Sorta grožđa: Aglianico

James Suckling: 93 poena

Vino punog tela koje je odležavalo 24 meseca u francuskom i slavonskom hrastu, pa potom još 24 meseca u boci. Aglianico kao sorta grožđa poznat je u svetu vina kao “Barolo juga“ zbog svog jedinstvenog karaktera i sposobnosti za dugo odležavanje i čuvanje.

Prelepe arome višanja, zrelih jagoda i trešanja, cveta ljubičice i karanfilića. Čvrsta taninska struktura i duga začinska završnica sa tonovima bibera, lavande i timijana, praćenih notama šljive i kupine.

Opis

Porodica Mastroberardino je u velikoj meri odgovorna za oživljavanje i uzdizanje tradicije lokalnog grožđa i vinarstva u dalekoj Campani, nakon Drugog svetskog rata. Pod vođstvom 9. generacije, Antonija Mastroberardina, njihovi napori su pokrenuli ponovni razvoj proizvodnje kvalitetnog crvenog i belog vina u celoj južnoj Italiji.  Vinarija je osnovana 1878. godine i istorijsko sedište kompanije nalazi se u gradu Atripalda u Irpiniji, oko 30km od Napolija, gde je prvobitni podrum još uvek u funkciji. Porodica u svom vlasništvu ima 785 hektara – u tri DOCG proizvodna područja u Irpiniji: Greco di Tufo, Fiano di Avelino, Taurasi.
1996. godine, rad vinarije je dodatno prepoznat kada je italijanska vlada odabrala Mastroberardino da upravlja očuvanjem drevnih vinogradarskih tehnika Pompeja na arheološkom lokalitetu Villa dei Misteri. Ovde je vinarija pažljivo zasadila vinovu lozu unutar ruševina Pompeja prateći vinogradarske planove i metode koje su koristili stari Rimljani pre erupcije Vezuva 79.godine pre nove ere.

 

Sjajno uparivanje sa grilovanim svinjskim mesom, jelima sa tartufima i odležalim sirevima.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Berba

2017

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Sorta grožđa

Vinarija

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …