Radici Taurasi Reserva 2015 Mastroberardino

7.900,00 RSD

Regija: Campana

Sorta grožđa: Aglianico

James Suckling: 96 poena

Decanter: 90 poena

Odležavalo čak 30 meseci u francuskim hrastovim buradima i potom još 36 meseci u boci. Elegantno i prefinjeno vino punijeg tela sa biberastim tonovima i aromama koje podsećaju na kupinu, crnu maslinu, borovnicu i mastilo. Čvrsta taninska struktura i sjajan potencijal starenja! Izuzetno duga završnica i divne arome džema od šljiva, slatkog od crnih ribizli i ruzmarina.

 

Na zalihama

Opis

Porodica Mastroberardino je u velikoj meri odgovorna za oživljavanje i uzdizanje tradicije lokalnog grožđa i vinarstva u dalekoj Campani, nakon Drugog svetskog rata. Pod vođstvom 9. generacije, Antonija Mastroberardina, njihovi napori su pokrenuli ponovni razvoj proizvodnje kvalitetnog crvenog i belog vina u celoj južnoj Italiji.  Vinarija je osnovana 1878. godine i istorijsko sedište kompanije nalazi se u gradu Atripalda u Irpiniji, oko 30km od Napolija, gde je prvobitni podrum još uvek u funkciji. Porodica u svom vlasništvu ima 785 hektara – u tri DOCG proizvodna područja u Irpiniji: Greco di Tufo, Fiano di Avelino, Taurasi.
1996. godine, rad vinarije je dodatno prepoznat kada je italijanska vlada odabrala Mastroberardino da upravlja očuvanjem drevnih vinogradarskih tehnika Pompeja na arheološkom lokalitetu Villa dei Misteri. Ovde je vinarija pažljivo zasadila vinovu lozu unutar ruševina Pompeja prateći vinogradarske planove i metode koje su koristili stari Rimljani pre erupcije Vezuva 79.godine pre nove ere.

 

Fenomenalno uparivanje sa biftekom i džigericom.

Dodatne informacije

Težina 2,1 kg
Alkohol

Berba

2015

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Sorta grožđa

Vinarija

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …