Villa dei Misteri Pompeii Mastroberardino

21.990,00 RSD

Regija: Pompeii

Sorte grožđa: Piedirosso, Aglianico i Sciascinoso

Neverovatno vino punijeg tela koje je odležavalo 12 meseci u francuskom bariku i smirivalo se čak 5 godina u boci. Grožđe za ovo vino nalazi se na arheološkom nalazištu oko antičkog grada Pomei, gde je kultivisano i korišćeno baš kao i u doba starih Rimljana.

Izuzetne arome kreme od suvih smokava, dimljenih šljiva i bibera. Prelepi tonovi čokolade i sušenih jagoda sa notama sušene lavande i bosiljka. Duga završnica sa aromama tosta, putera i krema od kupina.

Opis

Porodica Mastroberardino je u velikoj meri odgovorna za oživljavanje i uzdizanje tradicije lokalnog grožđa i vinarstva u dalekoj Campani, nakon Drugog svetskog rata. Pod vođstvom 9. generacije, Antonija Mastroberardina, njihovi napori su pokrenuli ponovni razvoj proizvodnje kvalitetnog crvenog i belog vina u celoj južnoj Italiji.  Vinarija je osnovana 1878. godine i istorijsko sedište kompanije nalazi se u gradu Atripalda u Irpiniji, oko 30km od Napolija, gde je prvobitni podrum još uvek u funkciji. Porodica u svom vlasništvu ima 785 hektara – u tri DOCG proizvodna područja u Irpiniji: Greco di Tufo, Fiano di Avelino, Taurasi.
1996. godine, rad vinarije je dodatno prepoznat kada je italijanska vlada odabrala Mastroberardino da upravlja očuvanjem drevnih vinogradarskih tehnika Pompeja na arheološkom lokalitetu Villa dei Misteri. Ovde je vinarija pažljivo zasadila vinovu lozu unutar ruševina Pompeja prateći vinogradarske planove i metode koje su koristili stari Rimljani pre erupcije Vezuva 79.godine pre nove ere.

Ime je dobio po sali misterija koja se nalazi u stambenom delu zgrade, sa pogledom na more. Velika neprekidna freska koja prekriva tri zida, jedno od najočuvanijih likovnih dela antike, prikazuje misterijski obred koji je rezervisan za poklonike kulta. Scena je povezana sa Dionisom koji se pojavljuje na centralnom zidu zajedno sa svojom suprugom Arijadnom.

 

Prelepo uparivanje sa ramstekom, beef angus i taljatelama.

Dodatne informacije

Težina 2,1 kg
Alkohol

Berba

2010

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Vinarija

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …