Greco di Tufo Nova Serra Mastroberardino

3.500,00 RSD

Regija: Campana

Sorta grožđa: Greco di Tufo

James Suckling: 93 poena

Izuzetno osvežavajuće vino srednjeg do punijeg telal sa citrusnim aromama limunove kore, mandarine i soka od pomorandže. Divne vibrantne kiseline i duga citrusna završnica sa tonovima limete, bele vinogradarske breskve, belog poljskog cveća i kreme od limuna.

Na zalihama

Opis

Porodica Mastroberardino je u velikoj meri odgovorna za oživljavanje i uzdizanje tradicije lokalnog grožđa i vinarstva u dalekoj Campani, nakon Drugog svetskog rata. Pod vođstvom 9. generacije, Antonija Mastroberardina, njihovi napori su pokrenuli ponovni razvoj proizvodnje kvalitetnog crvenog i belog vina u celoj južnoj Italiji.  Vinarija je osnovana 1878. godine i istorijsko sedište kompanije nalazi se u gradu Atripalda u Irpiniji, oko 30km od Napolija, gde je prvobitni podrum još uvek u funkciji. Porodica u svom vlasništvu ima 785 hektara – u tri DOCG proizvodna područja u Irpiniji: Greco di Tufo, Fiano di Avelino, Taurasi.
1996. godine, rad vinarije je dodatno prepoznat kada je italijanska vlada odabrala Mastroberardino da upravlja očuvanjem drevnih vinogradarskih tehnika Pompeja na arheološkom lokalitetu Villa dei Misteri. Ovde je vinarija pažljivo zasadila vinovu lozu unutar ruševina Pompeja prateći vinogradarske planove i metode koje su koristili stari Rimljani pre erupcije Vezuva 79.godine pre nove ere.

 

 

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Alkohol

Berba

2020

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Vinarija

Sorta grožđa

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Greco di Tufo Nova Serra Mastroberardino Greco di Tufo Nova Serra Mastroberardino
Ocena*
0/5
* Rating is required
Vaša recenzija
* Review is required
Ime
* Name is required
Add photos or video to your review
* Molim vas potvrdite da niste robot

Možda će vam se svideti …