Pallini Limoncello Limited Edition Ceramic Amalfi Coast

13.350,00 RSD

2024. godine Pallini je proglašen za Brend BROJ 1 Limoncella na svetu!

Limoncello je italijanski liker od limunove kore specijalne vrste limuna koja raste na obali Amalfi, alkohola, vode i šećera, poznat po osvežavajućem ukusu. Najčešće se služi jako hladan, nakon obroka, kao digestiv ili u koktelima, često direktno iz zamrzivača kako bi se dodatno istakao njegov osvežavajući karakter.

Fantastičan dižestiv iz ručno oslikane keramičke boce. Motivi sa slika su uglavnom detalji sa obala Amalfi. Divan i osvežavajuć napitak sa dovoljnom dozom slasti za svaki užitak. Preporučuje se da se pije dobro ohladjen ili preko velike kocke leda.

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

 

 

Porodica Pallini ima dugu i bogatu istoriju koja seže do 1875. godine, kada je kompaniju osnovao Nicola Pallini u selu Antrodoco. Nicola je rođen 1851. godine u Civitella del Tronto, a već sa šest godina radio je kao pastir. Njegova preduzetnička priroda ga je dovela do trgovine, i sa 15 godina je već obilazio sajmove i pijace prodajući odeću i kestene. Sa 20 godina, Nicola je postao ugledni trgovac, osnovao banku, posedovao najveću prodavnicu u oblasti i proizvodio vino i razne likere u svom podrumu.

Godine 1922., Nicolaov sin Virgilio Pallini preselio je porodični biznis u Rim nakon što je tokom Prvog svetskog rata bio teško ranjen i lečen u vojnoj bolnici u Rimu. U Rimu je upoznao ruskog hemičara italijanskog porekla, koji ga je uveo u nauku o proizvodnji likera. Ova kombinacija tradicionalnog znanja i naučnih metoda omogućila je Pallini kompaniji da se proširi i proizvede jedan od najuspešnijih anisanskih likera – Mistrà.

Virgilijevi sinovi, Nicola junior i Giorgio, pridružili su se kompaniji 1933. godine, pomažući da se pozicija Pallini učvrsti u regionu Rima i okolnim oblastima. Kompanija je postala vodeći proizvođač anisanskih likera u Italiji. Nakon smrti Virgilia Pallinija 1962. godine, kompanija se preselila u industrijsku zonu Via Tiburtina u Rimu, gde je počela proizvodnja i distribucija poznate Sambuca Romana.

Devedesetih godina prošlog veka, Pallini je odlučio da proširi svoj asortiman i uveo je Limoncello na osnovu tradicionalnog porodičnog recepta. Ovaj proizvod je brzo stekao popularnost, kako u Italiji, tako i u inostranstvu. Godine 2001., Micaela Pallini, peta generacija porodice, pridružila se kompaniji sa doktoratom iz hemije, nastavljajući tradiciju porodičnog biznisa.

 

Dodatne informacije

Težina 6 kg
Alkohol

Količina

0.5 L

Telo vina

Vinarija

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews