Pol Roger Rose Brut Reserve 2012

12.140,00 RSD

Wine Spectator: 94 poena                    Wine Enthusiast: 93 poena

Region: Champagne

Sorte grožđa: Pinot Noir i Chardonnay

Raskošan, bogat, moćan i elegantan, sa prelepim aromama crvenog bobičastog voća sa osvežavajućim mehurićima i tonovima začina. Zaokružen i dugotrajan, sa dugom voćno kremastom završnicom i notama jogurta i ribizli.

Samo 1 je preostalo na zalihama

Opis

Potrebno je posebno nešto da biste se istakli u moru izvrsnosti, kada je reč o šampanjcu., ali upravo TO „posebno nešto“ bi se moglo uzeti kao drugi način opisivanja Pol Roger-a, šampanjca kraljevske porodice. I bukvalno i jeste tako, jer Kraljevska garancija  Pol Roger označava da snabdeva Njeno Veličanstvo Elizabetu II svim šampanjacem.

Ali! Postoji Champagne od kuće Pol Roger koji je poznat pod nazivom Churchil. Kako se to desilo? Ljubavna veza pokojnog Vinstona Churchilla sa alkoholom dobro je dokumentovana, iako se mera u kojoj je slavni Englez zapravo pio više graniči sa legendarnim nego sa legitimnim. Ipak, njegovo obožavanje Pol Rogera nije bio mit, romansa koja je započela kada je ovaj Britanac prvi put popio šampanjac Pol Roger davne 1908. godine i traje do danas, u obliku čuvenog Cuvea Pol Rogera Sir Winston Churchill. Predstavljen 1984. godine, ovaj jedinstveni šampanjac Pol Roger zamenio je Specijalnu Reservu Pol Roger na vrhu asortimana, čast koja priliči jednom od najdominantnijih likova moderne Britanije. Smatralo se da je čovek koji je imao zadatak da brani Britaniju tokom Drugog svetskog rata za života popio 42.000 boca Pol Rogera. Svaki rođendan bio je obeležen 1928.berbom  Pol Roger, koju je slala Odette, koja je ostala na vrhu liste gostiju kad god je Churchill bio u Parizu.

 

Idealno uz sushi ili grilovanu ribu.

Dodatne informacije

Težina 1,8 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …