Pol Roger Winston Churchill

31.750,00 RSD

Pol Roger Winston Churchill Champagne dolazi u premium luksuznoj kutiji.

Berba: 2009

Robert Parker: 95 poena

Regija: Champagne

Sorte grožđa: Pinot Noir i Chardonnay

“Burgundija sa mehurićima“ ! Nežnih i umerinih mehurića i savršene šampanjske aromatike pečenog brioša, kroasana i lešnika preko kojih se prelivaju tonovi sveže dunje, breskvi, kajsija, kao i cvetne note jasmina i cveta kamilice. Hrskav i sa dugom završnicom i citrusno-mineralnim aromama.

Samo 2 je preostalo na zalihama

Opis

Potrebno je posebno nešto da biste se istakli u moru izvrsnosti, kada je reč o šampanjcu., ali upravo TO „posebno nešto“ bi se moglo uzeti kao drugi način opisivanja Pol Roger-a, šampanjca kraljevske porodice. I bukvalno i jeste tako, jer Kraljevska garancija  Pol Roger označava da snabdeva Njeno Veličanstvo Elizabetu II svim šampanjacem.

Ali! Ovo je šampanjac kuće Pol Roger koji je poznat pod nazivom Churchil. Kako se to desilo? Ljubavna veza pokojnog Vinstona Churchilla sa alkoholom dobro je dokumentovana, iako se mera u kojoj je slavni Englez zapravo pio više graniči sa legendarnim nego sa legitimnim. Ipak, njegovo obožavanje Pol Rogera nije bio mit, romansa koja je započela kada je ovaj Britanac prvi put popio šampanjac Pol Roger davne 1908. godine i traje do danas, u obliku čuvenog Cuvea Pol Rogera Sir Winston Churchill. Predstavljen 1984. godine, ovaj jedinstveni šampanjac Pol Roger zamenio je Specijalnu Reservu Pol Roger na vrhu asortimana, čast koja priliči jednom od najdominantnijih likova moderne Britanije. Smatralo se da je čovek koji je imao zadatak da brani Britaniju tokom Drugog svetskog rata za života popio 42.000 boca Pol Rogera. Svaki rođendan bio je obeležen 1928.berbom  Pol Roger, koju je slala Odette, koja je ostala na vrhu liste gostiju kad god je Churchill bio u Parizu. Prva berba ovog šampanjca je bila 1975.godine.

Nova berba Pol Roger Cuvee Sir Vinston Churchill-a uvek je iščekivano izdanje i berba 2009. nije izuzetak. Hubert de Billi, član porodice pete generacije i direktor kuće Pol Roger, objašnjava kako je 2008. godina bila namenjena kolekcionarima, a 2009. godina namenjena ljubiteljima šampanjaca.  „Burgundija sa mehurićima“ – opisivao bi Churchill.

Dodatne informacije

Težina 2,2 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …