Prosecco Valdo Extra Dry

1.010,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Region: Veneto

Sorta grožđa: Glera

Osvežavajuć i prijatan, složen i kompleksan, vino za svaki dan. Izrazite voćne arome koje podsećaju na zelene šljive, breskve, kajsije i pomorandže. Zanimljiva osvežavajuća tekstura i izražajna nota citrusa u završnici srednjeg tela.

Nema na zalihama

Opis

Slično etimologiji koja daje prikaz celokupne istorije, područje Valdobbiadene je nesumnjivo isprepleteno sa istorijom vinarije Valdo. Vinsko imanje i njegova teritorija dopunjuju se: svako vino, svako penušavo vino, svaka bočica sadrži suptilnu aromatičnu notu koja dočarava ukus vinograda koji raste na brdovitim obroncima provincije Treviso. Komad obrađenog zemljišta od oko 18.000 hektara preplavljen svetlošću koja sija na zelenim padinama ove teritorije zaštićene Dolomitima na severu i potčinjene Jadranskim morem na jugu.

Smeštena tačno u srcu proizvodnog područja Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, Vinarija Valdo već generacijama obrađuje ovo jedinstveno područje. Preko 80 godina strasti prema vinogradima, brige o podrumima i ljubavi prema vinu doveli su do toga da je Valdo uspešno ugradio i promovisao kulturu Prosecca širom sveta i iz godine u godinu dobijao prestižna priznanja.

Falstaff  magazin je dodelio Prosecco DOC Etichetta Nera za najbolji Prosecco Doc 2019 – 92 poena!

 

Dodatne informacije

Težina 1,7 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

2 recenzije za Prosecco Valdo Extra Dry

1-2 of 2 reviews
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
  2. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …