Prosecco Marsuret Cartizze Superiore Valdobbiadene

2.620,00 RSD

Region: Veneto

Sorta grožđa: Glera

Svilen i harmoničan, slastan, a hrskav. Sjajne cvetne arome cveta zove i cveta trešnje. Divan perlaž sa mekanim tonovima zrelog voća, slatkih jabuka, dunja, slatkog od krušaka. Duga slasna završnica sa jasnim aromama manga i ličija.

Opis

Porodica Marsura poznata je po starom nadimku Marsuret. Porodica ima dugu tradiciju u vinogradarstvu sa vinarijom koju je 1936. godine osnovao Agostino Marsura kada je kupio vinograd u Val de Cune u Guia di Valdobbiadene i počeo da proizvodi prvo penušavo vino sa prirodnom fermentacijom u bocama. Njegov brat Giovanni, mnogo godina mlađi, posvetio se obezbeđivanju kvalitetne proizvodnje, brinući se o vinogradima, ručnoj berbi i pažljivom odabiru grožđa od kojeg se proizvodilo vino. Ove vrednosti i dalje čine srce vinarije Marsuret.

Cartizze označava prestižnu kategoriju svakog Prosecca, oznaku tradicije i kvaliteta. Cartizze je zapravo brdo u regiji Valdobbiadene koje spada u kategoriju najboljih Prosecca. Nemojte se začudi ukoliko češće naiđete na Prosecco Cartizze sa malo zaostalom slašću – recimo da blago sladi jer je tradicija regiona upravo ta, proizvođači ostavljaju neprevrelog šećera. U ovom slučaju, Prosecco Marsuret Cartizze ima 27 grama po litru neprevrelog šećera. Ako Vam ovo ne znači ništa – običan Brut Prosecco ima do 12 grama.

 

Sjajan kao apreritiv i uz sveže školjke.

Dodatne informacije

Težina 1,7 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …