Terrazas Chardonnay

2.800,00 RSD

Region: Mendoza

Sorta grožđa: Chardonnay

Belo vino punog tela i izrazitih aroma pečenih lešnika i badema, krema od vanile i zlatnih jabuka. Prelepa završnica sa tonovima banane i sladoleda od marakuje.

Na zalihama

Opis

Vinarija sa  dugom istorijom vinarstva i vinogradarstva u Argentini. 1898.godine, Sotero Arizu, jedan od rodonačelnika argentinskog vinarstva,
gradi vinariju u starom španskom stilu u srcu Perdriela i 1929.godine sadi Malbec u Mendozi. Uspeh te sorte, kao i ostalih zasada poput Chardonnay-a i Cabernet Sauvignon-a privlače pažnju Renaud Poirier-u, glavnom vinaru kompanije Moet & Chandon, koji je obilazio Argentinu kako bi istražio potencijal regiona za proizvodnju vrhunskih vina.

Kasnije, pod vođstvom Moet & Chandon kompanije, kompanija dobija svoje, i sada, prepoznatljivo ime Terrazas de los Andes. Sa Chateau Cheval Blanc-om, jednom od najpoznatijih kuća u Bordou, izbacuju vino koje je rađeno u kooperaciji, Cheval des Andes čija je prva berba bila 2001.godine.

Terrazas de los Andes je vinarija u regionu Lujan de Cuyo u dolini Uco u Mendozi, u podnožju argentinskih Anda.

Ime se prevodi kao „Terase Anda“, i shodno tome njegovih devet terasastih visoravni vinograda se nalaze na visokim planinskim visinama koje variraju između 980-1800 metara nadmorske visine. Visoke nadmorske visine znače tople, sunčane dane za cvetanje grožđa, praćene hladnim noćima koje usporavaju njihovo sazrevanje. Kao rezultat, grožđe razvija žive, intenzivne ukuse sa određenom količinom kiselina. Svaka sorta je povezana sa određenom nadmorskom visinom i uzgaja se u terasastim vinogradima. Ovakva sadnja pomaže svakoj sorti da postigne svoj pun potencijal.

 

Idealno se uparuje sa kremastom piletinom.

 

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Alkohol

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …