Danijela Tesic Michelin

Naša Michelin zvezda

Danijela Tešić obogatila je vinsku kartu restorana «Ossiano» neobičnim etiketama, još uvek nepoznatim u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.  Rođena u Srbiji gde je i započela svoju vinsku karijeru posle samo jedne godine u Dubaiju dobija posebno priznanje od strane Michelin vodiča 2022. godine kao «Najbolji somelijer»  Njeni gosti sa oduševljenjem kažu da je uvek spremna da predloži nove…

Detaljnije
antinori-nagrada-2023

Najcenjeniji vinski brend

Antinori je proglašen za najcenjeniji vinski brend na svetu 2023. godine. To je ujedno i prva italijanska vinarija u istoriji koja se nalazi na vrhu liste. Ovu listu kreira akademija vodećih Masters of Wine, somelijera, kupaca, novinara i drugih stručnjaka iz industrije sa šest kontinenata širom sveta. Antinori je impresionirao svojim visokim kvalitetom i doslednošću…

Detaljnije
organska-proizvodnja-vina

Organska, biodinamička i prirodna vina

Pre 100 godina bilo je potpuno ’normalno’ da je svako vino organsko. Vremenom su se zbog zaštite vinove loze postepeno i sve više koristila različita hemijska sredstva. Danas se vinarije ponovo vraćaju korenima i izbacuju hemiju iz vinograda. Prednosti za životnu sredinu uključuju zdravije zemljište, vodu, floru i faunu. Organsko vino je proizvedeno organskim uzgojem…

Detaljnije
roze vino

Kako se pravi roze vino?

Ako ste pomislili da već otprilike znate kako se pravi Roze – verovatno ste pogodili. Kao i jednostavnost samog proizvoda, proizvodnja istih nije preterano komplikovana. Postoji par načina proizvodnje Rozea. Na boci naravno ne piše kako se dobija, ali postoje tradicionalne metode karakteristične za određene regione. Kada vam sve pojasnimo, možda nađete svoju roze srodnu dušu…

Detaljnije