Billecart Salmon Rose

12.200,00 RSD

Robert Parker: 93 poena

Region: Champagne

Sorte grožđa: Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier

Ekspresivan i kompleksan roze penušavac sa mekanim aromama malina, brusnica, hibiskusa, grejpfruta i jasmina. Očaravajući i kremasti mehurići sa notama ružinog cveta. Duga završnica sa cistrusnim tonovima.

Na zalihama

Opis

Nakon što su se 1818. godine venčali Nicolas Francois Billecart i Elisabeth Salmon, odlučili su da u svom rodnom gradu, Mareuil-sur-Ay u Francuskoj, otvore svoju Champagne kuću. Billecart se kasnije udružio sa Louisom Salmonom, Elisabethinim bratom, koji je postao glavni vinar. U međuvremenu, Billecart je preuzeo komercijalnu delatnost vinarije. Već 202 godine, od 1818. godine, kuća je u porodičnim rukama. Danas je Billecart-Salmon na čelu sa Mathieu Roland-Billecartom, sedmom generacijom porodice koja vodi kuću.

Tokom 70-ih Billecart-Salmon je uskočio u ružičasti trend šampanjaca. Jean Roland-Billecart stvorio je ovaj rose šampanjac, koji je sada postao vodeći cuvee brenda. Moguće je izgubiti se u podrumima Billecart Salmon jer se oni sastoje od 2 kilometra tihih tunela od krede koji datiraju iz 17. veka. Ovde šampanjci odležavaju na kvascima u bocama po 10 godina.

 

Svako ko je probao ovaj fantastični Champagne znaće da je najlepše uparivanje uz lososa.

Dodatne informacije

Težina 6 kg
Alkohol

Boja

Penušavo, Roze

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …