Bramasole Syrah La Braccesca

6.900,00 RSD

Regija: Toskana

Sorta grožđa: Syrah

Vino sa najboljih slopova vinograda u Cortoni. Odležavalo u hrastovim buradima 18 meseci. Intenzivno vino punog tela sa aromama koje podsećaju na džem od kupina, zrele ribizle, šljive, sa delikatinim vanilastim tonovima stečenim odležavanjem. Duga džemasta završnica sa tonovima sladića i bibera.

Opis

Ime imanja La Braccesca potiče od istorijske farme koja je tu nekada bila u vlasništvu grofa Bracci, čiji se grb sada pojavljuje kao grb imanja – ruka pokrivena oklopom mašući mačem. Vinogradi se prostiru na površini od 340 hektara podeljenih u dva bloka. Jedan se nalazi se na granici između gradova Montepulciano i Cortona. Drugi blok se proteže sve do Montepulciana i obuhvata tri najpoznatije parcele zemljišta poznate po proizvodnji sjajnih crvenih vina.
Bramasole na italijanskom znači, „žudnja za suncem“ i dolazi sa najsunčanijeg dela vinograda. Bramasole je vino sposobno da evoluira tokom vremena i odražava ovu teritoriju i njene dugogodišnje vinarske tradicije koristeći novu netradicionalnu sortu. Prva berba koja je proizvedena bila je 2000. berba.

Ocena za aktuelnu berbu:

James Suckling 95/100

 

Prelepo uparivanje sa rebrima u intenzivno džemastom domaćem barbecue sosu.

Dodatne informacije

Težina 1,45 kg
Boja

Crveno

Telo vina

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Vinarija

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Bramasole Syrah La Braccesca Bramasole Syrah La Braccesca
Ocena*
0/5
* Rating is required
Vaša recenzija
* Review is required
Ime
* Name is required
Add photos or video to your review
* Molim vas potvrdite da niste robot

Možda će vam se svideti …