Olivier Leflaive Beaune Blanc

7.800,00 RSD

Regija: Burgundija

Sorta grožđa: Chardonnay

Odležavalo 12 meseci u francuskom bariku. Izuzetno belo vino punijeg tela sa divnim aromama putera, karamele, krema, brioša i banane. Zaokruženo i divno izbalansirano sa voćnim tonovima ananasa, delišes jabuke i zrele breskve. Elegantna i duga kremasta završnica sa notom vanile.

Na zalihama

Opis

Olivier Laflaive je istaknuta vinarija smeštena u srcu Burgundije. Nosi naziv po svom osnivaču, Olivieru Laflaiveu, koji  je osnovao početkom 1990-ih.

Olivier Laflaive je poznat po proizvodnji nekih od najfinijih vina iz Burgundije od sorti Chardonnay i Pinot Noir, dve najvažnije sorte za ovu regiju. Vinogradi se nalaze na nekim od najprestižnijih mesta za vinograde u regiji, uključujući Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet, Meursault i Santenay.

Porodica Leflaive živi u selu Puligny Montrachet od 1717.

U 20. veku, Joseph Leflaive, potomak osnivača, Claude Leflaive, nasledio je parcele izuzetnih 1er Cru i Grand Cru vinograda, uglavnom u selu Puligny-Montrachet, i bio je jedan od pokretača flaširanja pod prefiksom ‘domaine’ (mis en bouteille au domaine) što je značilo da je vino flaširano u vinariji, gde je proizvdeno.

Godine 1995, Olivier Leflaive je u zajedničkom dogovoru sa svojom porodicom napustio Domaine Leflaive kako bi se fokusirao na Maison Olivier Leflaive. Danas, Maison Olivier Leflaive kontroliše 50 hektara vinograda koji se nalaze uglavnom u Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet, Mersault i Pommard apelacijama.

2010. nakon isteka zakupa Domaine Laflaive, Masion Olivier Leflaive vraća u svoje vlasništvo legendarne vinograde..

 

Odlično uparivanje uz belu ribu na žaru.

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Alkohol

Boja

Belo

Berba

2017

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …