Prosecco Nino Franco Valdobbiadene Superiore

2.050,00 RSD

Wine Enthusiast: 93 poena           James Suckling: 91 poena

Region: Veneto

Sorta grožđa: Glera

Jako dobro ocenjen Prosecco koji uzima srca svima koji ga probaju. Mekan, kremast i izbalansiran, sa divnim aromama pomorandži, zrelih nektarina, kamilice i zlatne delišes jabuke u završnici srednjeg tela.

Opis

Cantine Franco je 1919. godine u Valdobbiadene-u osnovao Antonio, koji je od početka krenuo u proizvodnju kvalitetnih proizvoda. Sa sinom Ninom, koji je nastavio tradiciju, vinarija je rasla, konsolidovala se i proširivala.
Ali Primo je, prvo sa ocem Ninom, a kasnije sam, modernizovao vinariju. Od trenutka kada je ušao u vinariju, nakon što je stekao diplomu na enološkoj školi Conegliano Veneto, Primo je svoj rad usredsredio na precizan model kvaliteta koji je upoznao tokom svojih putovanja i studija. Početkom 90-ih, uveren da treba da kontroliše proizvodnju odmah od vinograda da biste dobili dobro vino, Primo je preuzeo vođenje vinograda gde je eksperimentisao sa novim tehnikama sadnje i upotrebom starih klonova. U međuvremenu je nastavio blisku saradnju sa lokalnim proizvođačima, da bi razvio svoju ideju o promociji ovog grožđa.
Primu pomažu supruga Annalisa, koja gotovo sve vreme posvećuje Vili Barberina, i kćerka Silvia u proizvodnji, strategiji i prodaji.

Dodatne informacije

Težina 1,7 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …