Prosecco Nino Franco Rustico Valdobbiadene Superiore DOCG

1.790,00 RSD

(1 recenzija korisnika)

Region: Veneto

Sorta grožđa: Glera

Rustico je bestseller vinarije Nino Franco. Intenzivne arome zelene jabuke ,mirisnih belih prolecnih cvetova i cveta limete. Elegantno vino,srednjeg tela, prijatnih vibrantnih kiselina i finih postojanih mehurica. U divnoj hrskavoj završnici javljau se tonovi mandarine i kore pomorandže.

Nema na zalihama

Opis

Cantine Franco je 1919. godine u Valdobbiadene-u osnovao Antonio, koji je od početka krenuo u proizvodnju kvalitetnih proizvoda. Sa sinom Ninom, koji je nastavio tradiciju, vinarija je rasla, konsolidovala se i proširivala.
Ali Primo je, prvo sa ocem Ninom, a kasnije sam, modernizovao vinariju. Od trenutka kada je ušao u vinariju, nakon što je stekao diplomu na enološkoj školi Conegliano Veneto, Primo je svoj rad usredsredio na precizan model kvaliteta koji je upoznao tokom svojih putovanja i studija. Početkom 90-ih, uveren da treba da kontroliše proizvodnju odmah od vinograda da biste dobili dobro vino, Primo je preuzeo vođenje vinograda gde je eksperimentisao sa novim tehnikama sadnje i upotrebom starih klonova. U međuvremenu je nastavio blisku saradnju sa lokalnim proizvođačima, da bi razvio svoju ideju o promociji ovog grožđa.
Primu pomažu supruga Annalisa, koja gotovo sve vreme posvećuje Vili Barberina, i kćerka Silvia u proizvodnji, strategiji i prodaji.

Dodatne informacije

Težina 1,7 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

1 recenzija za Prosecco Nino Franco Rustico Valdobbiadene Superiore DOCG

1-1 of 1 review
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …