Rosso di Montalcino Pian delle Vigne

2.900,00 RSD

Regija: Toskana

Sorte grožđa: Sangiovese Grosso

Vino odlezava oko 10 meseci u velikim hrastovim bacvama. Srednjeg tela sa aromama svežih višanja, jagoda i malina. Mekanih tanina, sa dugom završnicom i tonovima lavande, ljubičice, duvana i brusnice.

Na zalihama

Opis

Vinarija Pian delle Vigne je deo poznate italijanske porodice  Antinori, a istorija vinarije seže unazad nekoliko decenija. Vinograd Pian delle Vigne, za koji se smatra da je zasađen davne 1848. godine, kupljen je od strane Antinori porodice 1995. godine. Nalazi se u blizini grada Montalcino u srcu Toskane.

Od samog početka, vinarija Pian delle Vigne je bila posvećena proizvodnji visokokvalitetnih vina. Antinori je uložio značajna sredstva u modernizaciju vinarije i uspostavljanje novih standarda u proizvodnji vina.

Prva berba vina Brunello di Montalcino Pian delle Vigne bila je 1995. Na tržište je izašla početkom 2000. godine.

Od tada, vinarija se razvila u jednu od najprestižnijih u Montalcinu, a njeni proizvodi su među najtraženijim toskanskim vinima u svetu. Danas, Pian delle Vigne poseduje više od 180 hektara zemlje, od čega je na oko 65 hektara posađen klon sorte Sangiovese – Sangiovese Grosso.

U svom portfoliu osim Brunella imaju i – Rosso di Montalcino i Brunello di Montalcino Riserva.

Vinarija je takođe poznata po svojoj posvećenosti održivom uzgoju grožđa i proizvodnji vina. Na njenim vinogradima se primenjuju organske i biodinamičke metode, što doprinosi kvalitetu i ukusu vina, ali i očuvanju prirode.

Preporučuje se uz crvena mesa, mesa divljači i jake sireve.

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Količina

0.75 L

Telo vina

Boja

Crveno

Vinarija

Zemlja porekla

Sorta grožđa

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …