Bibich Ambra Desertno vino

3.350,00 RSD

Region: Dalmacija

Sorte grožđa: Debit i Maraština

Slatko vino punog tela od sušenog grožđa autohtonih sorti Debit i Maraština, blenda sedam različitih berbi. Odležavalo izmedju 5 i 7 godina u hrastovim buradima. Koncentrovana slatkoća sa aromama suve smokve, rogača, vanile i suvog grožđa. Pitko, sa divnim tonovima kafe, karamele i čokoladnog musa sa višnjama.

Nema na zalihama

Opis

Vinarija Bibich je mala porodična vinarija koja svoju istoriju beleži čak u 15.veku u Nečven-gradu u Promini. Proizvodnja vina je imala nekoliko puta prekide. Tokom poslednjeg rata u Hrvatskoj imanje je uništeno, te obnova proizvodnje kreće 1995.godine. Nakon velikog zalaganja, truda, rada i usavršavanja, prva berba izlazi na tržište 1998.godine. Sa godišnjom proizvodnjom oko 150 000 boca, vinarija Bibich osvaja srca ljubitelja vina širom sveta. Nalazi se na vinskim kartama prestižnih restorana u New York-u i Tokiju.  Čak je Anthony Michael Bourdain prilikom svojih putovanja po Hrvatskoj uživao u vinima vinarije Bibich.

Groždje dolazi sa 3 vinogorja: Nadinskog, Prominskog i Skradinskog. Tradicionalan uzgoj grožđa uz minimalne intervencije u vinogradima čine ovu vinariju još posebnijom.

 

Prelepo uparivanje sa jakim čokoladnim kolačima.

 

Dodatne informacije

Težina 1,6 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …