Bibich Bas de Bas Crveno

10.200,00 RSD

Region: Dalmacija

Sorte grožđa: Syrah i Merlot

Izuzetno vino punog tela koje je odležavalo čak 24 meseca u francuskim bačvama. Intenzivne arome višanja, čokolade, brusnica i sušenih malina. Čvrsta taninska struktura i odličan potencijal starenja. U dugoj kompleksnoj završnici lepe note džema od kupina, duvana, pržene kafe, cimeta i bibera.

Nema na zalihama

Opis

Vinarija Bibich je mala porodična vinarija koja svoju istoriju beleži čak u 15.veku u Nečven-gradu u Promini. Proizvodnja vina je imala nekoliko puta prekide. Tokom poslednjeg rata u Hrvatskoj imanje je uništeno, te obnova proizvodnje kreće 1995.godine. Nakon velikog zalaganja, truda, rada i usavršavanja, prva berba izlazi na tržište 1998.godine. Sa godišnjom proizvodnjom oko 150 000 boca, vinarija Bibich osvaja srca ljubitelja vina širom sveta. Nalazi se na vinskim kartama prestižnih restorana u New York-u i Tokiju.  Čak je Anthony Michael Bourdain prilikom svojih putovanja po Hrvatskoj uživao u vinima vinarije Bibich.

Groždje dolazi sa 3 vinogorja: Nadinskog, Prominskog i Skradinskog. Tradicionalan uzgoj grožđa uz minimalne intervencije u vinogradima čine ovu vinariju još posebnijom.

 

Sjajno uparivanje sa biftekom i jakim sirevima

Dodatne informacije

Težina 1,6 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …