Edizione Cinque Fantini

3.650,00 RSD

Punog tela, izraženih aroma šljiva, zrelih višanja, šumskog voća i borovnica. Odležavalo je 12 meseci u hrastovim bačvama. Guste i pune vanilaste završnice sa tonovima šumskog voća, vanile i čokolade. Mekana taninska struktura i divna zaostala slast.

99 poena Luca Maroni

Region: Abruzzo

Sorte grožđa: Montepulciano, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro i Malvasia Nera

Na zalihama

Opis

Vinarija Fantini Farnese osnovana je 1994. godine u Ortoni, gradiću na istočnoj obali Italije, nedaleko od Jadranskog mora. Od tada pa sve do danas, ova vinarija je postala jedna od najznačajnijih vinarija u Italiji, prepoznatljiva po kvalitetu svojih vina i inovativnosti u pristupu proizvodnji. Fantini Farnese poseduje više od 2000 hektara vinograda u regijama Abruzzo, Puglia, Basilicata i Sicilija, sa impresivnom proizvodnjom od čak više od 13 miliona boca godišnje. Glavni enolog vinarije je Filippo Baccalaro, koji je sa svojim timom stručnjaka zadužen za proizvodnju. Vinarija koristi moderne tehnologije i opremu za proizvodnju vina, ali pridržava se i tradicionalnih metoda, što se posebno odnosi na ručnu berbu grožđa. Zanimljivo je da imaju svoju laboratoriju za testiranje kvaliteta vina, flaša i čaša,  što dodatno potvrđuje njihovu posvećenost proizvodnji najboljih mogućih vina.

U svojim zasadima imaju sorte: Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Montepulciano d’Abruzzo, Sangiovese, Primitivo itd.

Fantini Farnese ima sertifikate za organsku proizvodnju i proizvodnju vina bez dodatka sumpora, što dodatno potvrđuje njihovu posvećenost očuvanju prirode i okoline.

Dobitnici su mnogih nagrada i priznanja za kvalitet, uključujući i nagrade sa najprestižnijih svetskih vinskih takmičenja.

 

Sjajno uparivanje sa crvenim mesom i lazanjama.

 

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …