Jermann Vintage Tunina

9.290,00 RSD

Najpoznatije vino regiona Friuli na svetu. Ime je dobilo po ćerci Silvia Jermann-a, Tunini, koja je rođena na dan kada je ovo vino 1999.godine osvojilo nagradu ‘Vino godine Gambero Rosso’. Vino punog tela sa elegantnim aromama zrelih breskvi, kajsija, kamilice i cveta zove. Kompleksni tonovi meda stečeni odležavanjem sa divnim notama džema od pomorandže i dugom cvetnom završnicom.

Region: Friuli

Sorte grožđa: Sauvignon blanc, Chardonnay, Ribolla Gialla i Malvazija

 

Na zalihama

Opis

Vinarija Jermann je osnovana 1881. godine u Friuliju, na severoistoku Italije. Vinariju je osnovao Anton Jermann, a posao je nastavio njegov sin Silvio. Silvio je bio veoma posvećen poslu i brzo je stekao reputaciju po kvalitetu svojih vina. U periodu posle Drugog svetskog rata, vinarija je proširila svoje vinograde i počela da se fokusira na proizvodnju visokokvalitetnih vina. Silviov sin, Fulvio Jermann, preuzeo je vinariju 1975. godine i započeo sa inovacijama u proizvodnji vina dodavajući nove i internacionalne sorte grožđa u proizvodnju, poput Sauvignon Blanc-a i Chardonnay-a, koje su danas ključne u proizvodnji vina ove vinarije. Takođe je uveo hlađenje grožđa tokom berbe, što je značajno poboljšalo kvalitet vina.

U 1980-ima, vinarija Jermann je postala poznata po svojim inovativnim pristupima u proizvodnji vina. Vinarija je uvela metodu fermentacije u hrastovim bačvama, što je značajno obogatilo kvalitet i sam ukus vina.

Danas, vinariju Jermann vodi treća generacija porodice Jermann, koja nastavlja tradiciju proizvodnje visokokvalitetnih vina. Vinarija se i dalje fokusira na inovacije u proizvodnji vina, kao i na održivost i zaštitu životne sredine. Tokom godina, stekli su veliki broj priznanja i nagrada za kvalitet svojih vina, i danas se smatra jednom od najboljih vinarija u Friuliju.

2021. godine u martu mesecu je zvanično objavljeno da je Silvio Jerman prodao većinski udeo u svom imanju vinariji Marchese Antinori, ali je on ostao da nadgleda proizvodnju i prati kvalitet svojih vina. Kupio je na granici sa Slovenijom nezavisne vinograde od kojih će uskoro proizvoditi vina pod drugim brendom.

Dodatne informacije

Težina 3,2 kg
Alkohol

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …