Jermann Pinot Grigio

3.390,00 RSD

49 godina postojanja ove etikete vinarije Jermann. Vino srednjeg do punijeg tela sa izraženim aromama ogrozda, grejpa i nektarina. Divna mekana struktura i fina voćna duga završnica sa tonovima belog poljskog cveća i zelenog čaja.

Region: Friuli

Sorta grožđa: Pinot Grigio

 

Na zalihama

Opis

Vinarija Jermann je osnovana 1881. godine u Friuliju, na severoistoku Italije. Vinariju je osnovao Anton Jermann, a posao je nastavio njegov sin Silvio. Silvio je bio veoma posvećen poslu i brzo je stekao reputaciju po kvalitetu svojih vina. U periodu posle Drugog svetskog rata, vinarija je proširila svoje vinograde i počela da se fokusira na proizvodnju visokokvalitetnih vina. Silviov sin, Fulvio Jermann, preuzeo je vinariju 1975. godine i započeo sa inovacijama u proizvodnji vina dodavajući nove i internacionalne sorte grožđa u proizvodnju, poput Sauvignon Blanc-a i Chardonnay-a, koje su danas ključne u proizvodnji vina ove vinarije. Takođe je uveo hlađenje grožđa tokom berbe, što je značajno poboljšalo kvalitet vina.

U 1980-ima, vinarija Jermann je postala poznata po svojim inovativnim pristupima u proizvodnji vina. Vinarija je uvela metodu fermentacije u hrastovim bačvama, što je značajno obogatilo kvalitet i sam ukus vina.

Danas, vinariju Jermann vodi treća generacija porodice Jermann, koja nastavlja tradiciju proizvodnje visokokvalitetnih vina. Vinarija se i dalje fokusira na inovacije u proizvodnji vina, kao i na održivost i zaštitu životne sredine. Tokom godina, stekli su veliki broj priznanja i nagrada za kvalitet svojih vina, i danas se smatra jednom od najboljih vinarija u Friuliju.

2021. godine u martu mesecu je zvanično objavljeno da je Silvio Jerman prodao većinski udeo u svom imanju vinariji Marchese Antinori, ali je on ostao da nadgleda proizvodnju i prati kvalitet svojih vina. Kupio je na granici sa Slovenijom nezavisne vinograde od kojih će uskoro proizvoditi vina pod drugim brendom.

Dodatne informacije

Težina 3,2 kg
Alkohol

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Jermann Pinot Grigio“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Post comment

Možda će vam se svideti …