Pet Nat Carod

1.250,00 RSD

Region: Rhone

Sorta grožđa: Muscat

Pet nat je skraćenica od Petillant Naturel u svetu vina i često ga vezuju za prirodna i nefiltrirana vina. Pet Nat des Freres Carod je potpuno filtrirano, polu-suvo, blago penušavo vino radjeno posebnom metodom proizvodnje. Lagan, svež, pitak i prijatan sa slasnim aromama soka od zove, džema od dunja, limunove trave, ličija i u dugoj lepršavoj završnici tonovima belih jagoda i latica ruža.

Na zalihama

Opis

U stalno evoluirajućem svetu vina, jedan stil je osvojio srca i vinara i entuzijasta: Pétillant Naturel, poznat i kao Pét Nat. Ova penušava poslastica, proizvedena pomoću méthode ancestrale, vraća nas drevnim tradicijama pravljenja vina i donosi osvežavajući zaokret na tržištu.  Za razliku od tradicionalnih penušavih vina koja prolaze kroz dva procesa fermentacije, Pét-Nat se stvara u samo jednom procesu, koji završava svoju magiju u boci. Ovaj jedinstveni metod rezultira prirodno penušavim vinom koje često ima blago zamućen izgled, zahvaljujući sedimentu koji ostaje nakon fermentacije. Upravo ovaj nefiltrirani, nefiniširani šarm učinio je Pét-Nat miljenikom među ljubiteljima prirodnih vina. Ali danas se vinari odlučuju da dodaju filtraciju vina, budući da zamućena vina nisu najpopularnija u nekim delovima sveta.

Jedna od mnogih radosti Pét-Nat vina je njegova vibrantna, živahna esencija, udružena sa tipično nižim sadržajem alkohola. Istorijski gledano, koreni Pétillant Naturel vina mogu se pratiti do regiona kao što je Dolina Loare u Francuskoj, gde su vinari prvi put primenili ovu drevnu tehniku. Danas se ta tradicija nastavlja, jer moderni vinari prihvataju jednostavnost i autentičnost Pét-Nat vina, stvarajući vina koja su koliko odraz tradicije, toliko i inovacije.

U poslednjih nekoliko godina, privlačnost Pétillant Naturel vina je značajno porasla, a vinari širom sveta eksperimentišu sa ovom drevnom metodom kako bi stvorili ekspresivna, karakteristična penušava vina. Od šarma starih francuskih vinograda do inovacija novih američkih i australijskih vinarija, Pét-Nat redefiniše scenu penušavih vina.

Smešten u gradu Vercheny, u regionu Auvergne-Rhône-Alpes, podrum Frères Carod danas u svom posedu ima 40 hektara vinograda raštrkanih po padinama doline Drôme. Koristeći prednosti planinske i mediteranske klime, sa svežim noćima i sunčanim danima, vinogradi uspevaju da proizvedu vina kroz koja se elegantno izražava terroir.

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …