Planeta Alastro Bianco

2.500,00 RSD

Regija: Menfi

Sorte grožđa: Grecanico i Sauvignon Blanc

Hrskavo i osvežavajuće vino srednjeg tela sa divnim aromama koje podsećaju na limunovu koru, limetu, nektarine i belo poljsko cveće. Ime je dobilo po cveću Alastro koje okružuje vinograde Grecanica. Duga cvetna završnica sa notama jasmina, zelenog čaja i lipe.

Opis

Porodica Planeta se već pet vekova bavi poljoprivredom i jedna je od nauticajnijih i najvažnijih porodica u istoriji Sicilijanskog vinarstva.

Alesio i Santi Planeta, pod vođstvom Dijega Planete, započeli su svoj poduhvat proizvodnje vina sredinom 1980-ih godina. Naredne godine protekle su u usklađivanju izuzetno raznolikog sicilijanskog tla sa autohtonim i internacionalnim sortama. Godine pažljivog istraživanja su se isplatile kada su vina Planeta odmah naišla na pohvale kritike nakon uvođenja u SAD kasnih 1990-ih godina. Smešten na 400 metara nadmorske visine, vinogradi Ulmo se nalaze u blizini obale jezera Arancio, na drevnom koritu reke čiji nagib i krečnjasto zemljište omogućavaju savršenu drenažu i uslove za uzgoj vinove loze.

 

Prelepo uparivanje uz školjke i morske plodove na beloj buzari.

Dodatne informacije

Težina 1,8 kg
Alkohol

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

,

Telo vina

Vinarija

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …