Planeta Plumbago Nero d’Avola

1.890,00 RSD

Regija: Menfi

Sorta grožđa: Nero d’Avola

Zanimljivo vino srednjeg tela koje je odležavalo 10 meseci u velikim hrastovim bačvama. Prelepih aroma zrelih trešanja, višanja i šumskih jagoda praćeno divnim kiselinama i elegantnom taninskom strukturom. Duga voćna završnica sa notama šljiva, ruže i čokolade.

Opis

Porodica Planeta se već pet vekova bavi poljoprivredom i jedna je od nauticajnijih i najvažnijih porodica u istoriji Sicilijanskog vinarstva.

Alesio i Santi Planeta, pod vođstvom Dijega Planete, započeli su svoj poduhvat proizvodnje vina sredinom 1980-ih godina. Naredne godine protekle su u usklađivanju izuzetno raznolikog sicilijanskog tla sa autohtonim i internacionalnim sortama. Godine pažljivog istraživanja su se isplatile kada su vina Planeta odmah naišla na pohvale kritike nakon uvođenja u SAD kasnih 1990-ih godina. Smešten na 400 metara nadmorske visine, vinogradi Ulmo se nalaze u blizini obale jezera Arancio, na drevnom koritu reke čiji nagib i krečnjasto zemljište omogućavaju savršenu drenažu i uslove za uzgoj vinove loze.

 

Sjajno se slaže sa grilovanom hobotnicom ali i sa grilovanim crvenim mesom.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Vinarija

Zemlja porekla

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Planeta Plumbago Nero d’Avola“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Post comment

Možda će vam se svideti …