Primitivo Collefrisio

3.650,00 RSD

Region: Abruzzo

Sorta grožđa: Primitivo

Odležavao 18 meseci u hrastovim buradima. Punog tela sa intenzivnim aromama sveže nane, crnog čaja i džema od šljiva. Dobra i slasna taninska struktura sa tonovima zrelih kupina, čokolade i višanja u dugoj završnici.

Odlično uparivanje sa biftekom u biberu i sa začinjenim pastama.

Samo 2 je preostalo na zalihama

Opis

Istorija Collefrisio započela je 2004. godine kada su dva vinogradara odlučila da udruže snage u stvaranju vinarije Collefrisio, u srcu Abruzza. Vinari treće generacije Antonio Patricelli i Amedeo De Luca prihvatili su mudrost svojih prethodnika, darove prirode i vrednosti Abruzza da bi stvorili imanje.

Ovaj region, južno od Chietija između mora i planinskog lanca Majella, osvrće se na vinarsku tradiciju koja seže hiljadama godina unazad. U ovaj pejzaž ugrađeno je 75 hektara ekološki uzgajanih vinovih loza iz Collefrisia, osnova za uspeh vinarije. Koliko god se Antonio i Amedeo razlikovali, ujedinjuju ih visoki zahtevi koji postavljaju prema sebi i svojim vinima.

Sedište Collefrisia je Tenuta Valle del Moro, koja je uglavnom zasađena grožđem Montepulciano i Trebbiano. Tenuta Morrecine se nalazi između Ortone i Tolloa na brdskom položaju koji se proteže prema moru. Tenuta Giuliano Teatino nalazi se direktno u „senci“ Majelle i uglavnom je zasađen vinovom lozom Montepulciano i Pecorino. Ove različite orijentacije sa njihovom različitom mikroklimom omogućavaju Collefrisiou da uvek proizvodi vina najvišeg kvaliteta.

 

 

Dodatne informacije

Težina 4 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Sorta grožđa

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …