Prosecco Rose Le Contesse

1.290,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Region: Treviso

Sorte grožđa: Glera i Pinot Noir

Aromatičan i osvežavajuć Rose Prosecco sa divnim aromama jagoda i brusnica, sladoleda od šumskog voća i latica ruža. Hrskav i sjajno izbalansiran sa divnim tonovima ljubičica i malina. U italiji je popularni naziv za Rose Prosecco upravo akronim ove dve reči – Rosecco.

Opis

Loris Bonotto je osnovao vinariju Le Contesse sa svojom suprugom 1976.godine. Zemlja gde se danas nalazi vinarija pripadala je groficama Tiepolo. Budući da se na italijanskom jeziku grofica izgovara ‘Contesse’ prirodno im je bilo da tako nazovu i kompaniju „Le Contesse“.

Loris je pored toga što je vredan radnik, borben i strastven, te je kada mu se rodio prvi sin David, kupio je mali kamion i malu punionicu i putovao po čitavoj Italiji sa buradima i bocama kako bi izdržavao svoju porodicu. Od jednog bureta došli su do toga da zaposle radnika, kupe još kamiona i uspeli su da dostignu 80 000 boca proizvodnje. Čim je kompanija stala na noge, odlučili da predstave svoje proizvode svetu. Uveče  je išao na časove engleskog i vikendom vežbao sa slušalicama i vokmenom samo da približi sebi jezik koji nije govorio.

I uspeo je! Njihova vina poslužuju se u najboljim restoranima širom sveta, od Kine do Rusije, od Brazila do Sjedinjenih Država, od Australije do Japana, a da ne govorimo o celoj Evropi.

Danas poseduju više  od 200 hektara zemlje, od kojih je 70 sertifikovano kao organsko.

Svi proizvodi su organski jer je Organic sinonim za redovnu kontrolu, jer se kompanije koje proizvode organski Prosecco vrlo pažljivo prate; to označava strast, jer je zbog vrlo strogih propisa, kontrola i raznih drugih faktora organska proizvodnja težak posao i zahteva urođenu ljubav i poštovanje prema prirodi.

Zdrava je opcija, jer su organski proizvodi prirodni i prate godišnja doba, nudeći tako zdraviji način života sinhronizovano sa našim okruženjem; ali pre svega se zalaže za kvalitet proizvoda i života, jer organska kultivacija znači zaštitu naše i budućih generacija.

 

Odlično kao aperitiv ali i sa salatama i lososem.

Dodatne informacije

Težina 1,7 kg
Alkohol

Boja

Penušavo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

,

Telo vina

Zemlja porekla

2 recenzije za Prosecco Rose Le Contesse

1-2 of 2 reviews
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
  2. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …