Radici Fiano di Avellino Mastroberardino

3.500,00 RSD

Regija: Campana

Sorta grožđa: Fiano di Avellino

James Suckling: 95 poena

Belo vino punijeg tela sa prelepim aromama limunove kore, mandarine, marakuje i krema od pomorandže. Osvežavajuće i prijatno sa divnim notama ananasa, kruški, bagrema i belih breskvi. Kompleksno i divno za uparivanje.

 

Opis

Porodica Mastroberardino je u velikoj meri odgovorna za oživljavanje i uzdizanje tradicije lokalnog grožđa i vinarstva u dalekoj Campani, nakon Drugog svetskog rata. Pod vođstvom 9. generacije, Antonija Mastroberardina, njihovi napori su pokrenuli ponovni razvoj proizvodnje kvalitetnog crvenog i belog vina u celoj južnoj Italiji.  Vinarija je osnovana 1878. godine i istorijsko sedište kompanije nalazi se u gradu Atripalda u Irpiniji, oko 30km od Napolija, gde je prvobitni podrum još uvek u funkciji. Porodica u svom vlasništvu ima 785 hektara – u tri DOCG proizvodna područja u Irpiniji: Greco di Tufo, Fiano di Avelino, Taurasi.
1996. godine, rad vinarije je dodatno prepoznat kada je italijanska vlada odabrala Mastroberardino da upravlja očuvanjem drevnih vinogradarskih tehnika Pompeja na arheološkom lokalitetu Villa dei Misteri. Ovde je vinarija pažljivo zasadila vinovu lozu unutar ruševina Pompeja prateći vinogradarske planove i metode koje su koristili stari Rimljani pre erupcije Vezuva 79.godine pre nove ere.

 

Slaže se sa kremastom piletinom i pečurkama

Dodatne informacije

Težina 1,6 kg
Alkohol

Berba

2020

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Vinarija

Sorta grožđa

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …