Opis
Porodica Antinori prvi put se uključila u vinariju Prunotto 1989. godine, u početku se baveći distribucijom, a zatim 1994. godine, kada su tadašnji vlasnici, braća Colla odlučila da se povuku, Antinori preuzima proizvodnju podržavajući odlične standarde kvaliteta koje je prvi vlasnik i stvaralac vinarije Alfredo Prunotto, uspešno postigao.
1990. godine projekat se oblikovao kada je Albiera Antinori, najstarija ćerka Marchese Piera Antinorija, dalje definisala ličnost vinarije koncentrišući se na vinograde: prvi je bio vinograd Bussia, jedan od najprestižnijih u oblasti Barolo, a sledio ga je Costamiole u Aglianu Nizza i zemljište u Callianu za istraživanje i razvoj radi uvođenja vinove loze u ovo područje kao što su Albarossa i Sirah.
Roero hrabro može da se upari sa jačim rakovima i pečenim belim mesom i slatkim krompirom.
Recenzije
There are no reviews yet