Stilema Fiano di Avellino Mastroberardino

6.900,00 RSD

Regija: Campana

Sorta grožđa: Fiano di Avellino

James Suckling: 91 poen

Izuzetno vino punijeg tela koje je odležavalo 18 meseci u hrastovim buradima. Neverovatnih aroma kamilice, sušenih banana i kajsija. Divne arome zrelih breskvi, zrelog limuna i pomorandže. Duga kremasta završnica sa tonovima zelenog čaja, vanile i krema od limuna.

Opis

Porodica Mastroberardino je u velikoj meri odgovorna za oživljavanje i uzdizanje tradicije lokalnog grožđa i vinarstva u dalekoj Campani, nakon Drugog svetskog rata. Pod vođstvom 9. generacije, Antonija Mastroberardina, njihovi napori su pokrenuli ponovni razvoj proizvodnje kvalitetnog crvenog i belog vina u celoj južnoj Italiji.  Vinarija je osnovana 1878. godine i istorijsko sedište kompanije nalazi se u gradu Atripalda u Irpiniji, oko 30km od Napolija, gde je prvobitni podrum još uvek u funkciji. Porodica u svom vlasništvu ima 785 hektara – u tri DOCG proizvodna područja u Irpiniji: Greco di Tufo, Fiano di Avelino, Taurasi.
1996. godine, rad vinarije je dodatno prepoznat kada je italijanska vlada odabrala Mastroberardino da upravlja očuvanjem drevnih vinogradarskih tehnika Pompeja na arheološkom lokalitetu Villa dei Misteri. Ovde je vinarija pažljivo zasadila vinovu lozu unutar ruševina Pompeja prateći vinogradarske planove i metode koje su koristili stari Rimljani pre erupcije Vezuva 79.godine pre nove ere.

 

Lepo uparivanje sa ćuretinom, njokama i odležalim sirevima.

Dodatne informacije

Težina 1,6 kg
Alkohol

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Vinarija

Sorta grožđa

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …