Zmajevac Cuvee

2.790,00 RSD

Region: Topola

Sorte grožđa: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot

Vino koje je mladoj vinariji već donelo dve medalje na svetskim takmičenjima. Punog tela i neverovatnih aroma kupina, brusnica, malina i borovnica. Čvrsta taninska struktura, moćna tekstura i neverovatan balans. U dugoj završnici jasni tonovi dobijeni odležavanjem od oko 18 meseci u francuskom hrastu, poput vanile, tosta i pečenih lešnika

Opis

Vinarija Zmajevac je jako mlada, ali perspektivna vinarija koja je svoj život počela 2015.godine u selu Lipovac, kod Topole. Njihovi zasadi se prostiru na malo više od 8 hektara i tu se nalaze zasadi Tamjanike, Cabernet Sauvignon-a, Chardonnay-a, Prokupca i Merlot-a. Proizvodnja za sada ne prelazi 30000 litara, a njihov impresivni podrum se može pohvaliti visoko kvalitetnim hrastovim bačvama, od slavonskog hrasta, do američkog i čak do srpskog kitnjaka. Iako mlada, odnosi već dosta lokalnih ali i internacionalih priznanja i nagrada.

Vinarija je ime dobila zapravo po legendi. Naime, u ponožiju brda u blizini, nalazi se izvor, koji je po nekim predanjima služio da utoli žeđ zmajevima nakon borbe protiv gradonosnih aždaja.

 

Odlično se slaže sa pečenim mesom i starijim sirevima

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

, ,

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …