Baron de Ley Finca Museum Crianza

1.800,00 RSD

Regija: Cigales

Sorte grožđa: Tempranillo

Vino koje je odležavalo 15 meseci u hrastovim bačvama i 12 meseci u boci u podrumu Finca Museum. Ekspresivno, moćno i intenzivno vino punijeg tela sa divnim aromama crnih trešnji, zrelih šljiva, likera od kupina, čokoladnog musa i krema od kokosa. Duga završnica sa notama kafe i pečenih lešnika.

Opis

Finca Museum je vinarija osnovana 2000.godine u regiji Cigales kao jedan od najznačajnijih projekata vinarije Baron de Ley.

Baron de Ley je osnovana 1985. godine, i nalazi se u Mendaviji – tačnije u regiji Rioja Orientale, ranije poznata kao Rioja Baja
Vinarija je ostvarenje sna za grupu renomiranih vinskih profesionalaca u Rioji, koji su osmislili i razvili jednu od prvih vinarija u regionu u stilu dvoraca Bordoa, pored samostana  iz 16. veka, sa ambicijom da postave standarde svih španskih vina.

Izgrađen 1546. godine, bogata istorija manastira sastavni je deo imovine i privlačnosti vinarije Baron de Ley.
Takođe je bio dom visoko rangiranog generala Martina Zurbana tokom vladavine kraljice Elizabete II, a 1900-ih vinarija doživljava svoj vinogradarski sjaj sa porodicom Jimenez.
Suprotno uobičajenoj šemi otkupa većine grožđa u regionu, vina Baron de Ley  dolaze sa sopstvenih vinograda lociranih u različitim podregijama Rioje.

Vinarija je poznata po upotrebi autohtonih sorti kao i kupažiranju belih i crvenih sorti grožđa.

 

Sjajno se uparuje uz teletinu ispod sača.

Dodatne informacije

Težina 1,9 kg
Alkohol

Berba

2020

Boja

Crveno

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

Vinarija

Sorta grožđa

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …