Cloudy Bay Te Koko Sauvignon Blanc

7.190,00 RSD

Region: Marlborough

Sorta grožđa: Sauvignon Blanc

Premium Sauvignon Blanc od kuće Cloudy Bay! Fermentiše u francuskim bačvama čak 5 meseci i potom odležava na kvascima još 15 meseci u podrumima. Punog tela i izrazito kompleksnih aroma pečenih jabuka, zrelih kruški, pite od vanile i krema od limuna. Duga kremasta završnica sa tonovima livadskog cveća i belog grejpa.

Samo 2 je preostalo na zalihama

Opis

Jedna od najpoznatijih vinarija Novog Zelanda. Osnovana 1985.godine sa željom da se proizvode prepoznatljiva vina regiona. Najbolji zasadi su zapravo zasadi Sauvignon Blanc-a, ali na svom imanju imaju i Pinot Noir i Chardonnay. Vinarija i vinogradi nalaze se u dolini Vairau u Marlborough-u na severnom kraju južnog ostrva Novog Zelanda. Ova jedinstvena i hladna vinska regija uživa u pomorskoj klimi sa najdužim sunčanim satima na bilo kom mestu na Novom Zelandu.

Posebnost vinarije je ta da svake godine naprave eksperimentalno vino. U drvetu, u inoxu. Ukoliko im se nešto dopadne, polako ga ubacuju ili u blend ili čak kao novi proizvod. Primetićete da vinarija Cloudy Bay nema mnogo etiketa, a to je zato što pažljivo biraju sa kojim će vinom izaći na tržište. Uz to se trude da izbace herbicide i pesticide, da postanu održivi i organski, koliko im to vremenski uslovi dozvoljavaju. Za sada im ide dobro, te očekuju da će do 2025.godine biti potpuno Organic.

Prepoznatljiva etiketa otkriva pejzaž regije Marlborough, gde se vinogradi i nalaze, koja zaista ostavlja bez daha

 

Sjajno se uparuje sa jačom belom ribom i salatama.

 

Dodatne informacije

Težina 2,2 kg
Alkohol

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …