Malvazija Istarska Pilato

1.800,00 RSD

Izuzetno sveža, pitka i prijatna Malvazija srednjeg tela sa aromama belih breskvi, zlatnih jabuka, zrelih kruški i mladih kajsija. Simpatična cvetna završnica srednjeg intenziteta sa notama kamilice i jasmina. Odličan pratilac beloj grilovanoj ribi sa varivom.

Region: Istra

Sorta grožđa: Malvazija

Na zalihama

Opis

Porodična vinarija Pilato smeštena je u selu Lašići, u Istri. Porodica se generacijama bavila poljoprivredom, a prvi vinograd je zasadio Ivan Pilato još davne 1934. godine. Njegov sin Končeto je šezdesetih godina prošlog veka proširio vinograde i postavio temelje jedne od najznačajnijih istarskih vinarija.

Devedesetih godina prošlog veka vinariju je preuzeo Končetov sin Eliđo, proširio je asortiman i već na prvom sajmu Vinistri 1994. osvojio je zlatnu medalju za svoje vino. Danas Eliđova deca, Karin, Sanjin i Sanja, polako preuzimaju vođenje vinarije, osiguravajući njenu budućnost. Vina Pilato su se našla  u fokusu hrvatske javnosti kad je njihova Malvazija iz 2019. godine osvojila zlatnu medalju na Decanteru. Godinu dana ranije, Malvazija iz 2018. osvojila je srebrnu medalju., 2022 Malvasia Sur Lie I Muskat Serafin platinu na Vinistri takođe. Danas porodično gazdinstvo Pilato ima oko 14 ha vlastitih i 4 ha vinograda u kooperaciji, od čega oko 70% belih i 30% crvenih sorti. Malvaziju istarsku proizvode u svežoj i odležaloj varijanti, dok internacionalne sorte kao što su Chardonnay, Pinot Blanc i Sauvignon blanc proizvode samo sveže, iz Inoxa. Od crvenih vina bave se proizvodnjom od sorti: Teran, Merlot i Cabernet Sauvignon.

 

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Alkohol

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Telo vina

Zemlja porekla

Recenzije

There are no reviews yet

Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …