Aleksandrović Varijanta Bela

1.390,00 RSD

(1 recenzija korisnika)

Region: Topola

Sorte grožđa: Muscat Hamburg

Lagano mirisno suvo vino sa prelepim muskatnim aromama zove, svežih dunja, kamilice, belih ruža i svežih belih zrelih krušaka. Elegantno i predivnog balansa sa diskretnom cvetnom slasnom završnicom.

Opis

Da li ste znali da se vina vinarije Aleksandrović nalaze u Svetskom Muzeju Vina u Bordeaux-u, kao i na vinskim kartama najprestižnijih hotela i restorana od Japana, Kine i Rusije preko zapadne Evrope, pa sve do SAD-a?

Porodica Aleksandrović  nalazila se i među osnivačima Venčačke vinogradarske zadruge sa pradedom Milošem Aleksandrović na čelu 1903.godine. Nakon Miloša, vinogradarsku i vinarsku tradiciju su nastavili deda Života i Aleksandar Aleksandrović. Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumarŽivan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču originalnu recepturu – sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma, koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima.
Nova etapa u razvoju Vinarije Aleksandrović počinje 2000. godine, kada je sagrađena nova vinarija i nabavljena najsavremenija oprema za proizvodnju vrhunskih vina.

 

Sjajno uparivanje uz lagane salate i hladna lagana predjela

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Alkohol

Boja

Belo

Količina

0.75 L

Telo vina

Zemlja porekla

1 recenzija za Aleksandrović Varijanta Bela

1-1 of 1 review
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …