Akcija!

Meneghetti Black Label Malvazija

1.620,00 RSD

(2 recenzije korisnika)

Malvazija Black Label Meneghetti predstavlja izuzetan primerak odležale Istarske Malvazije. Punijeg tela i karakterističnih aroma mlevenih badema, lešnika i krema od jabuka. Odležavalo 9 meseci u inoxu i u buradima od slavonskog hrasta. Hrskavo i puterasto, sa dugom završnicom i tonovima manga i kreme od ananasa.

Savršeno uparivanje sa lososem, tunom, rižotom sa povrćem i grilovanom piletinom

Regija: Istra

Sorta grožđa: Malvazija

Nema na zalihama

Opis

Posle Napoleonovih ratova, jedan pametni gospodin Meneghetti kupio je dosta hektara zemlje i počeo da proizvodi hranu, i to iz jednostavnog razloga – jer je imao 6.000 vojnika na udaljenosti od 500 metara kojima je mogao da prodaje sve što proizvede svakog dana. Već tada je gradio kuće, štale, podizao vinograde i maslinjake, uzgajao koze i ovce i zabavljao austrougarske oficire u trenucima predaha. Već tada, a posebno deceniju kasnije, Stancija Meneghetti dobija atribut jednog od najlepših imanja na jadranskoj obali. Mnogo godina kasnije, 2000. godine, ovo imanje napustile su sve bivše i sadašnje vojske, i vlasnik Meneghetti – čije ime dan danas ne znamo, niti odakle je ni kuda je otišao.

Sada je imanje u vlasništvu Miroslava Plišo i njegove supruge Romane, koji su u potrazi za savršenim mestom za život našli ovu stanciju i napravili od nje mesto za hedonizam.

Vila Meneghetti poznata je i kao Meneghetti Wine Hotel & Restaurant, a lokalno kao Stancija Meneghetti. To je hotel, vinarija i restoran: možete noćiti ili večerati renomiranom restoranu ili posetiti podrum i degustirati vino. Villa Meneghetti je luksuzna kuća Relais & Chateaux: ime koje označava da hotel i njegov restoran predstavljaju vrhunac kvaliteta.

 

Dodatne informacije

Težina 1,6 kg
Boja

Belo

Telo vina

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Zemlja porekla

2 recenzije za Meneghetti Black Label Malvazija

1-2 of 2 reviews
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
  2. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …