Akcija!

Meneghetti Classic Penušavo vino

1.730,00 RSD

(1 recenzija korisnika)

Meneghetti Classic je penušavo vino dobijeno tradicionalnom metodom – metodom kojom se pravi Šampanjac, čak je odležavao i 18 meseci. Hrskav i svež, sa prefinjenim mehurićima koji podsećaju na apple cider, sa divnim notama papaje i banane. Citrusna završnica sa notama bele čokolade sa pomorandžom.

Odličan kao aperitiv, ali i uz lagana predjela.

Regija: Istra

Sorta grožđa: Chardonnay i Pinot Blanc

Nema na zalihama

Opis

Posle Napoleonovih ratova, jedan pametni gospodin Meneghetti kupio je dosta hektara zemlje i počeo da proizvodi hranu, i to iz jednostavnog razloga – jer je imao 6.000 vojnika na udaljenosti od 500 metara kojima je mogao da prodaje sve što proizvede svakog dana. Već tada je gradio kuće, štale, podizao vinograde i maslinjake, uzgajao koze i ovce i zabavljao austrougarske oficire u trenucima predaha. Već tada, a posebno deceniju kasnije, Stancija Meneghetti dobija atribut jednog od najlepših imanja na jadranskoj obali. Mnogo godina kasnije, 2000. godine, ovo imanje napustile su sve bivše i sadašnje vojske, i vlasnik Meneghetti – čije ime dan danas ne znamo, niti odakle je ni kuda je otišao.

Sada je imanje u vlasništvu Miroslava Plišo i njegove supruge Romane, koji su u potrazi za savršenim mestom za život našli ovu stanciju i napravili od nje mesto za hedonizam.

Vila Meneghetti poznata je i kao Meneghetti Wine Hotel & Restaurant, a lokalno kao Stancija Meneghetti. To je hotel, vinarija i restoran: možete noćiti ili večerati renomiranom restoranu ili posetiti podrum i degustirati vino. Villa Meneghetti je luksuzna kuća Relais & Chateaux: ime koje označava da hotel i njegov restoran predstavljaju vrhunac kvaliteta.

 

Dodatne informacije

Težina 1,9 kg
Boja

Penušavo

Telo vina

Količina

0.75 L

Sorta grožđa

Zemlja porekla

Alkohol

1 recenzija za Meneghetti Classic Penušavo vino

Slike kupaca

Slika #1 izTamara
Slika #1 izTamara

Tamara

Odnos cene i kvaliteta 👌👌👌👌👌

(0) (0)
Slika #1 izTamara
1-1 of 1 review
  1. Verifikovana recenzijaVerifikovana recenzija - pogledajte originalSpoljna veza

    Odnos cene i kvaliteta 👌👌👌👌👌

    Slika #1 izTamara
    (0) (0)
Dodaj recenziju
Currently, we are not accepting new reviews

Možda će vam se svideti …